Agris.cz - agrární portál

Ministr Fuksa představil nejbližší spolupracovníky a nové fungování úřadu

20. 7. 2010 | MZe ČR

Do týmu ministra Ivana Fuksy nově přichází pouze dva náměstci Roman Boček a Juraj Chmiel. Odborní náměstci Oldřich Černoch, Karel Tureček, Jiří Novák a Aleš Kendík zůstávají, mírně se mění jejich kompetence.

Na post 1. náměstka přivádí ministr Ivan Fuksa bývalého náměstka na ministerstvu dopravy a brněnského patriota Romana Bočka. Na zemědělství bude mít na starosti správu úřadu, spadat pod něj bude například odbor zakladatelské činnosti, informačních a komunikačních technologií nebo registry.

Nově vzniká úsek pro Společnou zemědělskou a rybářskou politiku EU. Ten bude spravovat osobnost s bohatými zkušenostmi s bruselskou agendou a diplomacií, Juraj Chmiel, který byl v minulé vládě ministrem pro evropské záležitosti.

Ekonomický úsek zůstává v rukou Oldřicha Černocha, úsek vodního hospodářství bude nadále spravovat Aleš Kendík a úsek lesního hospodářství i do budoucna povede Jiří Novák. Karel Tureček bude vedle řízení komoditního úseku, sekce pozemkových úřadů a sekce agentur pro zemědělství a venkov odpovídat za hledání cest k zlepšení efektivity a k úsporám v podřízených organizacích resortu.

„Nejsem obecně přítelem rychlých personálních změn. Tím méně pak v resortu, do kterého nově přicházím. Věřím, že se mi podařilo dát dohromady dobrý tým, který teď okamžitě začne práci na plnění programových priorit,“ komentuje složení týmu nejbližších spolupracovníků ministr Ivan Fuksa.


Zdroj: MZe ČR, 20. 7. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 03:41