Agris.cz - agrární portál

Ministr Fuksa rozpohyboval Antibyrokratickou komisi. A to je jen začátek, slibuje

22. 7. 2010 | MZe ČR

Práci Antibyrokratické komise ministerstva zemědělství, která v uplynulém více než roce nebyla právě v centru zájmu vedení resortu, dnes znovu oživil ministr Ivan Fuksa. Zúčastnil se zasedání komise, potvrdil jejím členům mandát a především dal dostatečné kompetence k účinné práci.

„Snížení přebujelé a zbytečné byrokracie je přirozeným zájmem podnikatelů i mojí prioritou a hlavně naprosto legitimním požadavkem farmářů, kteří potřebují co nejvíce času a sil pro svou vlastní práci a ne pro boj s úředním šimlem a vyplňování formulářů,“ komentoval svoje kroky ministr Ivan Fuksa a dodal, že očekává zásadní a rychlé výsledky v této klíčové oblasti. Zasedání komise se chce ministr účastnit pravidelně.

Moderní zemědělství klade důraz na flexibilitu, konkurenceschopnost a možnost pružně reagovat na signály trhu. Tomu podle ministra Fuksy musí odpovídat i přehledný a co možná jednoduchý administrativní rámec, který nebude farmářům svazovat ruce, ale naopak jim bude usnadňovat práci.

V době svého vzniku měla Antibyrokratická komise pravomoc volat k zodpovědnosti autory legislativních návrhů a přímo s nimi konzultovat případné změny. Tyto pravomoci byly vzhledem k nulové podpoře ze strany vedení resortu během minulého roku rozmělněny a práce komise tak ochromena a – paradoxně - zbyrokratizována.

Ministr Fuksa teď znovu dává členům komise do rukou účinné nástroje. „Práce antibyrokratické komise může přinést cenné informace i při hledání, kde jsou v resortu zemědělství finanční i personální rezervy,“ doplnil 1. náměstek ministra Roman Boček.

Tereza M. Dvořáčková

tisková mluvčí MZe


Zdroj: MZe ČR, 22. 7. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 15:55