Agris.cz - agrární portál

Společnost Hamé prohrála v Rusku spor o logo

5. 8. 2010 | FinančníNoviny.cz

Největší tuzemská konzervárna Hamé prohrála u moskevského arbitrážního soudu spor s ruským výrobcem paštik, firmou Ruzkom. Na tu podala žalobu kvůli prodeji výrobků pod značkou Naše, jejíž logo se v azbuce od znaku Hamé téměř neliší, píše dnešní Právo.

Společnost Hamé požadovala stažení z oběhu, zničení veškeré produkce se značkou Naše a kompenzaci 8,25 milionu rublů (pět milionů korun). Podle listu podnik předložil soudu výsledky průzkumu veřejného mínění a dva odborné posudky dokládající, že Ruzkom její označení okopíroval. Soud ale nakonec na základě expertizy Ruzkomu rozhodl, že loga stejná nejsou, a žalobě nevyhověl.

"Jsme z toho rozhodnutí v šoku," řekla právnička české společnosti Viktorija Kroškinová. "Pokud v Moskvě neuhájíme svá práva, jsme odhodlání věc předložit evropskému soudu," dodala.


Zdroj: FinančníNoviny.cz, 5. 8. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 23:29