Agris.cz - agrární portál

Yogoo - novinka na českém trhu

10. 8. 2010 | ÚZEI, Agronavigator.cz

YOGOO je přírodní jogurt přímo od farmáře namíchaný v místě prodeje s čerstvými ingrediencemi.

Tomáš Studeník, jednatel nově založené společnosti Yogoo Czech Republic s.r.o., nabízí pod značkou YOGOO T čistě přírodní jogurt bez jakýchkoli chemických přísad. Tato značka znamená, že jogurt je vyráběn „z mléka od stáda, o které pečuje česká farmářka nebo farmář a že se nejedná o průmyslovou produkci.

Jogurty pro nás vyrábí pan Němec na své farmě v Netíně. Vyšel nám jako vítěz slepých testů co se týče chutě jogurtu. Chceme se držet principu, že budeme odebírat jogurty vždy od místních farem,“ vysvětluje Tomáš.

Inspiraci k Yogoo, Tomáš Studeník našel v Kalifornii: „Inspirace je z Kalifornie, kde jsou velmi populární tak zvané Frozen Yogurt, mražené jogurty. Blíže k nám je k vidění například londýnský Snog. Nechtěli jsme ale dělat jen „zdravou“ zmrzlinu, a proto jsme se rozhodli zkusit čerstvý jogurt s ovocem nabízený jako celá zdravá snídaně či oběd v místě, kde se lidé cestami za prací pohybují,“ vysvětluje.

Jogurt Yogoo si můžete nechat namíchat s pěti druhy čerstvého ovoce, třemi druhy polevy a dalšími suchými plody. Jogurt s jedním libovolným toppingem stojí 49 Kč. A kde je možné jej koupit? „Zatím prodáváme v Praze na Žlutých lízních, od září se Yogoo přestěhuje před OC Nový Smíchov a v příštím roce plánujeme v Praze zprovoznit další prodejní místa u dopravních uzlů, business center a na dalších frekventovaných místech. Ve Žlutých lázních se jedná o pilotní prodej, kdy chceme odladit všechny "mouchy" před tím, než Yogoo nabídneme na rušných dopravních uzlech po Praze“, vysvětluje Tomáš a dodává, že "veškerý design je náš původní, vozítko i kelímky designovalo studio předního českého designera Petra Nováka.“

Jogurt Yogoo je nabízen z velice zajímavého vozítka – motorky. „Vozítko je přestavba italského Ape, které vyrábí firma Piaggio. Přestavovalo se to celé v České republice, jedná se o světový unikát,“ říká Tomáš.

Zdroj: www.bio-info.cz


Zdroj: ÚZEI, Agronavigator.cz, 10. 8. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 22:18