Agris.cz - agrární portál

Hamé získalo u tuzemských bank úvěr 1,9 mld.Kč na přefinancování

17. 8. 2010 | ČTK

Potravinářská společnost Hamé si vyjednala u tuzemských bank nový úvěr ve výši 1,91 miliardy korun na přefinancování svých půjček. Financování poskytl k 30. červenci syndikát finančních domů pod vedením ČSOB. S odvoláním na ředitele akvizičního financování ČSOB Ivana Melouna to dnes uvedl server Euro.cz.

"Tyto prostředky byly použity na přefinancování stávajících seniorních úvěrů a předsplacení mezaninového financování poskytnutého v souvislosti s akvizicí Hamé privátními islandskými investory," řekl serveru Meloun. Nyní je Hamé financováno už pouze jedním bankovním úvěrem.

Vedle ČSOB jako hlavního aranžéra úvěru se na financování podílely také Komerční banka, UniCredit Bank, Investkredit Bank a HSBC. Díky novému financování prý společnost Hamé dosáhla podstatného zlepšení celkových úvěrových podmínek, píše server.

Jak doplnil Meloun, o financování byl ze strany bank velký zájem. Finanční domy upsaly o 70 procent větší objem úvěru, než který byl ČSOB poptáván. Podle něj to dokazuje, že bankovní trh je již plně funkční a že banky jsou připraveny významnými částkami podpořit kvalitní projekty.

Syndikát bank v čele s ČSOB loni přefinancoval úvěr 2,4 miliardy korun pro islandskou investiční skupinu Nordic Partners, která Hamé vlastní. Půjčku původně poskytla padlá islandská banka Landsbanki na nákup české firmy. Vedle ČSOB byly mezi aranžujícími bankami přefinancovaného úvěru Inveskredit Bank, KBC Private Equity, Komerční banka, Royal Bank of Scotland a UniCredit Bank.

Největší česká konzervárenská firma Hamé přešla v roce 2008 do rukou Nordic Food patřící pod islandskou skupinu Nordic Partners. Na začátku roku 2010 úspěšně realizovala akvizice dvou svých tuzemských konkurentů - Apetitu a Selika.


Zdroj: ČTK, 17. 8. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 02:54