Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 27. – 29. 8.2010

30. 8. 2010 | Agris

Česku hrozí pokuta od EU kvůli erozi zemědělské půdy

České republice hrozí pokuta od Evropské unie ve výši stovek milionů korun kvůli nedodržování zemědělské politiky v oblasti eroze půdy. Novinářům to včera na výstavě Země živitelka řekl ministr zemědělství Ivan Fuksa. Erozí je v Česku ohrožena téměř polovina orné půdy. Ministr se kvůli tomu rozhodl, že zpřísní podmínky hospodaření na půdě ohrožené erozí.

Sedmé kolo příjmu Žádostí o dotace z OP Rybářství bude spuštěno v říjnu 2010

V rámci sedmého kola Operačního programu Rybářství budou moci žadatelé předkládat Žádosti o dotace na projekty v opatření 3.4. Pilotní projekty záměr a). Sedmé kolo příjmu žádostí z OP Rybářství bude zahájeno 18.10.2010 a ukončeno 25.10.2010 ve 13 hodin. Pravidla pro poskytování dotací na projekty v tomto opatření schválil ministr zemědělství dne 2.7.2010.

Stanovisko ministerstva zemědělství k článkům MF Dnes týkajících se nákladů ministerstva dopravy

Ministr zemědělství Ivan Fuksa bude pozorně sledovat působení všech svých podřízených, tedy i těch, kteří přišli na úřad z ministerstva dopravy. Dosavadní výsledky práce týmu prvního náměstka Romana Bočka odpovídají jeho očekáváním. Médiím byly tyto výsledky představeny již 16. srpna: ministerstvo ještě v roce 2010 ušetří na původně plánovaných výdajích 360 milionů korun.

Cenu Zlatý klas získaly švestková grilovací klobása i hnojivo

Švestková grilovací klobása, gothajský salám, listové hnojivo nebo secí stroj, který zároveň hnojí, získaly na výstavě Země živitelka ocenění Zlatý klas. Soutěžilo se v pěti kategoriích, do nichž bylo přihlášeno 16 exponátů, ocenění získalo 11 z nich. Počet přihlášených exponátů v posledních letech klesá, řekl předseda poroty Stanislav Kozák. Počet přihlášených ovlivnilo i to, že se letos konala konkurenční výstava Tech agro v Brně.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice


Zdroj: Agris, 30. 8. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 02:13