Agris.cz - agrární portál

„Česká chuťovka“ SLOW FOOD 2010

8. 9. 2010 | ÚZEI, Agronavigator.cz

Vyhlášení proběhne na pražské Kampě 16. září.

Slow Food Praha ve spulupráci s festivalem Česká chuťovka pokračuje druhým ročníkem soutěže v oceňování kvalitních a poctivých tuzemských potravin soutěží Dobrý tuzemský potravinářský výrobek „Česká chuťovka“ SLOW FOOD 2010.

„Podstatou akce je dialog se spotřebitelem, zviditelnění dobrých domácích potravin pocházejících z jakéhokoli místa České republiky“ konstatují organizátoři akce. Vyhodnocení provede odborná porota, o vítězném výrobku rozhodne jedině jeho kvalita a původ.

Šance malým a rodinným firmám

Snahou soutěže je upozornit spotřebitele na kvalitní výrobky, které nemají věhlasné mezinárodní jméno a mnohdy zůstávají v regionech. Díky této akci mohou dostat i výrobky malých firem a rodinných výroben svou šanci a představit se širší veřejnosti.

Kritéria pro přihlášené – dobrý, čistý a fair

Kritéria, které přihlášené výrobky musely splňovat, jsou již tradičně: dobrý, čistý a fair. Znamená to, že výrobek musí být dobrý, tedy mít odpovídající chuť. Dále musí být čistý, to znamená vyroben bez přidaných látek škodících lidskému zdraví v souladu s životním prostředím. Třetím charakteristickým rysem je, že bude fair, jinými slovy spotřebitel za něj zaplatí výrobci spravedlivou cenu. Důležité při posuzování toho, odpovídá-li výrobek kriteriím výrobků Slow Food pro zařazení do soutěže Slow Food Prague 2010, bude i původ. Přihlašovaný výrobek je od českého výrobce a obsahuje převahu českých surovin.

Vyhlášení na Kampě na „České chuťovce”

Na pražské Kampě se pak ve dnech od 16. do 19. září sejdou výrobci všech pravých a nefalšovaných lahůdek z různých koutů republiky, aby na festivalu Česká chuťovka a na Slavnostech pražské šunky předvedli, že stále ještě existuje mnoho míst, kde lze chuťové zázraky objevit, a aby vás pozvali do svého regionu a města, kde tyto dobroty můžete ochutnat!

Oceněné výrobky budou vyhlášeny dne 16. září 2010 při zahájení veletrhu “Česká chuťovka 2010” na pražské Kampě.

Zdroj: Slow Food Praha


Zdroj: ÚZEI, Agronavigator.cz, 8. 9. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 05:19