Agris.cz - agrární portál

Přední čeští potravináři představili ministru Fuksovi okruhy k jednání

15. 9. 2010 | MZe ČR

Důraz na kontroly kvality potravinářských produktů při dovozu, posílení propagace českých potravin a zemědělství, zpřehlednění a redukce administrativních požadavků kladených na zemědělce - s těmito hlavními náměty se obrátili na ministra Ivana Fuksu zástupci velkých potravinářských a zemědělských podniků.

Přední čeští producenti potravin představili ministru Fuksovi témata a podněty k další diskuzi, která považují za důležité pro svoji další práci v oboru. Kromě požadavku důsledných kontrol potravinářského zboží při dovozu nebo posílení propagace českých potravin se na jednání hovořilo také o snížení byrokracie pro zemědělce. „Považuji za přínosné, že se nastolily okruhy témat k řešení a zástupci různých zemědělských oblastí mi popsali svůj pohled na danou problematiku,“ řekl ministr Fuksa s tím, že po jednání přidělil jednotlivá témata příslušným náměstkům k další práci se zástupci této iniciativy

Poté, co představitelé iniciativy a ministerstvo definuje vzájemně své pozice k jednotlivým okruhům, bude jasno v oblastech k řešení. Pro tuto chvíli ministr Fuksa ocenil konkrétní impulsy. Jako první konkrétní krok požádal ministr Fuksa představitele iniciativy o intenzivní spolupráci s antibyrokratickou komisí.


Zdroj: MZe ČR, 15. 9. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 22:09