Agris.cz - agrární portál

V Praze dnes začíná první konopný veletrh Cannabizz 2010

17. 9. 2010 | FinančníNoviny.cz

V pražské Hale Thámova dnes za účasti více než 80 vystavujících z různých zemí začíná první mezinárodní konopný veletrh Cannabizz 2010. Domácí i zahraniční společnosti, zabývající se činností spojenou s konopím, se zde budou prezentovat do 19. září.

Organizátoři veletrhu slibují ochutnávku specialit, salónek s odpočinkovými křesly, přednášky a ukázky výroby. Součástí akce bude výstava vítězných fotografií loňského ročníku soutěže o nejkrásnější konopí Reflex Cannabis Cup. Zároveň bude zahájen další ročník této pěstitelské soutěže.

Pořadatelé upozorňují, že z důvodů ochrany mládeže je vstup na veletrh povolen jen dospělým osobám. Mladiství do 18 let mohou přijít pouze v doprovodu oprávněné osoby. Pořadatelé také podle týdeníku Reflex organizaci veletrhu řešili ve spolupráci s policií a vyzývají zároveň všechny návštěvníky, aby se na akci zdrželi konzumace marihuany.

Od počátku letošního roku je účinné vládní nařízení, které určuje limity pro držení drog. Přechovávání do 15 gramů marihuany je podle něho přestupkem, v případě držení většího množství jde o trestný čin, za nějž mohou soudy uložit až rok vězení. Další nařízení stanovilo, které rostliny a houby se považují za omamné - patří mezi ně i konopí. Při pěstování do pěti rostlin konopí jde o přestupek, nad tento počet pak o trestný čin, za který hrozí až šest měsíců vězení.


Zdroj: FinančníNoviny.cz, 17. 9. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 14:55