Agris.cz - agrární portál

Makro a ZŘUD Masokombinát otevřou v Poličce novou zpracovnu masa

17. 9. 2010 | ČTK

Nový provoz na zpracování a distribuci masa, který si vyžádal investici 60 milionů korun, otevře v říjnu v Poličce velkoobchodní společnost Makro Cash&Carry a masokombinát ZŘUD. Stavba tzv. platformy na zpracování a distribuci masa byla v Poličce zahájena letos v únoru.

Mluvčí společnosti Makro Romana Nýdrle ČTK sdělila, že díky novému projektu bude zrychleno zpracování masa a rozšířena jeho nabídka. Investice má mít také pozitivní vliv na ekonomiku prodeje masa. Nová platforma na zpracování a distribuci masa bude otevřena v areálu poličského masokombinátu a vytvoří zhruba 30 nových pracovních míst.

"Budeme schopni splnit individuální přání zákazníků týkající se úpravy masa na míru včetně dodávek do 16 hodin, k dispozici budou naši zkušení řezníci a další odborníci. Zřejmá je i podpora místních producentů masa a farmářů, velká část masa z regionu bude zpracována v nové platformě," podotkl generální ředitel ZŘUD - Masokombinát Polička Aleš Hantsch.

Makro v ČR provozuje 13 velkoobchodních center a má přes 800.000 registrovaných zákazníků z řad podnikatelů, zejména obchodníků a firem podnikajících v gastronomii. Makro Cash&Carry ČR je součástí nadnárodní skupiny Metro Group, která ve 31 zemích provozuje zhruba 665 velkoobchodních center.


Zdroj: ČTK, 17. 9. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 05:15