Agris.cz - agrární portál

Nestlé chce investovat stovky milionů dolarů do zdravotní výživy

27. 9. 2010 | ČTK

Potravinářský koncern Nestlé hodlá během následující dekády investovat stovky milionů dolarů do výzkumu a výroby zdravotní výživy. Podnik dnes uvedl, že chce využít potenciálu trhu s potravinami, které zlepšují stavy při chronických nemocech jako cukrovka či obezita.

Švýcarský koncern uvedl, že chce být průkopníkem v novém odvětví, které leží na rozhraní potravinářského a farmaceutického průmyslu. Proto vytvoří ve Švýcarsku ústav léčebné výživy a založí divizi Nestlé Health Science SA.

Nestlé je jedním z největších světových zpracovatelů potravin; loni měl tržby kolem sta miliard dolarů. Předseda Nestlé Peter Brabeck-Letmathe podotkl, že současné systémy zdravotní péče nejsou schopny se vypořádat s rostoucím počtem lidí, které trápí cukrovka, obezita, kardiovaskulární nemoci či Alzheimerova choroba.

"Léčebná výživa na míru bude účinnou a úspornou cestou, jak v 21. století předcházet akutním a chronickým nemocem a ošetřovat je," uvedl předseda koncernu. Generální ředitel skupiny Paul Bulcke označil nové aktivity za slibnou podnikatelskou příležitost.

Nestlé Health Science spustí provoz 1. ledna příštího roku a koncern ji bude řídit mimo dosah hlavní potravinářské a nápojové divize. Skupina minulý měsíc koupila britskou společnost Vitaflo, která vyrábí potraviny pro lidi s dědičnými metabolickými poruchami, připomněla agentura AP.


Zdroj: ČTK, 27. 9. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 17:57