Agris.cz - agrární portál

V potravinářství brali nejvíce lihovarníci, nejméně rybný sektor

29. 9. 2010 | ČTK

Nejlépe placeným odvětvím v potravinářství byla v prvním pololetí destilace a míchání lihovin s průměrnou mzdou 35.184 korun. Naopak nejméně brali zaměstnanci v podnicích zpracovávajících ryby, korýše a měkkýše, kde byl průměr 10.413 korun. Uvedl to server Týden.cz s odkazem na časopis Potravinář.

Ve srovnání s prvním pololetím minulého roku největší procentní nárůst zaznamenalo odvětví výroby průmyslových krmiv pro hospodářská zvířata, výroby mlýnských výrobků a výroby koření a aromatických výtažků. Nejvíce si naopak pohoršili zaměstnanci ve zpracování a konzervování ryb a výrobě olejů.

Průměrná mzda v potravinářství zahrnujícím 26 odvětví byla v pololetí 22.720 korun, to je o 415 korun méně, než byla podle ČSÚ celorepubliková průměrná mzda.

Mezi odvětví, kde výše měsíčního platu překonala hranici 30.000 korun, patřila ještě výroba nealko nápojů (31.597 korun), výroba piva (31.143 korun) a zpracování čaje a kávy (30.821 korun).


Zdroj: ČTK, 29. 9. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 00:13