Agris.cz - agrární portál

Vláda schválila změny zákonů kvůli kontrole dovážených ryb

6. 10. 2010 | ČTK

Vláda dnes schválila úpravy celního zákona a zákona o rybářství, které mají zajistit kontrolu původu dovážených mořských ryb. Na tiskové konferenci po jednání vlády o tom informoval premiér Petr Nečas. Kontrolu, zda ryby nepocházejí z nezákonného nebo nehlášeného rybolovu, by měla provádět celní správa. Cílem změny je také sladit české zákony s právem EU.

"V rámci konzultací s ministerstvem zemědělství byla identifikována potřeba potírat a odstranit nezákonný, nehlášený a neregulovaný rybolov. Cílem novely je mimo jiné kontrola a ověřování osvědčení o úlovku pro dovoz či zpětný vývoz produktů mořského rybolovu, a to včetně udělování statusu schváleného hospodářského subjektu," uvedlo v návrhu ministerstvo financí. S ohledem na zkušenosti celních orgánů u těchto kontrol MF navrhlo, aby kontroly prováděli právě celníci.

Novela celního zákona také zpřesňuje terminologii tak, aby byla v souladu s nařízením EU. Změny také reagují na nový daňový řád, který začne platit od ledna 2011.


Zdroj: ČTK, 6. 10. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 23:42