Agris.cz - agrární portál

Olomoucké hejtmanství udělilo 11 potravinám titul výrobek kraje

15. 10. 2010 | ČTK

Vedení olomouckého hejtmanství a místní Agrární komory dnes udělilo 11 produktům regionálních potravinářských firem titul Výrobek Olomouckého kraje. Odborná porota je vybrala z 59 výrobků, které do soutěže přihlásily více než dvě desítky producentů potravin z regionu. Ocenění získala například společnost Hanácká kyselka, Cukrovar Vrbátky, Zemědělské družstvo Jeseník a řeznictví Kunovský. Samostatnou cenu hejtmana dostal sýr společnosti Orrero.

"Význam této soutěže spočívá především v podpoře regionálních potravin. Loga, kterými producenti mohou označit oceněné výrobky, garantují jejich vysokou kvalitu. Ta se rok od roku zlepšuje," řekl novinářům předseda představenstva Agrární komory Olomouckého kraje Josef Hlavinka.

Podle ředitele olomouckého inspektorátu Státní zemědělské a potravinářské inspekce Jindřicha Smičky porota hodnotila zejména to, zda hlavní surovina potravin pochází z Česka, a dále složení výrobku, jeho vůni, chuť či celkový dojem. Oceněné výrobky získaly od pořadatele soutěže právo užívat značku Výrobek Olomouckého kraje po celou dobu jejich výroby.

Klání o titul Výrobek Olomouckého kraje se uskutečnilo počtvrté. První ročník se konal před pěti lety.


Zdroj: ČTK, 15. 10. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 11:28