Agris.cz - agrární portál

Slovenský salašnický uzený sýr získá chráněné označení EU

18. 10. 2010 | ČTK

Slovenský ovčí salašnický uzený sýr získá chráněné označení Evropské unie pro tradiční speciality. Rozhodla o tom dnes Evropská komise, která o tom informuje na svých webových stránkách.

EU rozlišuje tři druhy registrací: chráněné zeměpisné označení (PGI), chráněné označení původu (PDO) a tradiční zaručenou specialitu (TSG).

První dvě jmenované známky zaručují, že se výrobek částečně nebo zcela vyrábí v určité zeměpisné oblasti. Zaručené speciality jsou zase výrobky, které mohou prokázat tradiční způsob výroby a složení.

Zmiňovaný sýr spadá do třetí kategorie, tedy mezi tradiční speciality. Zvláštností tohoto slovenského sýra je to, že se vyrábí z mléka ze slovenských hor a je uzen tradičním způsobem.


Zdroj: ČTK, 18. 10. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 11:15