Agris.cz - agrární portál

Brněnské restaurace hledají "dobroty z blízka"

20. 10. 2010 | bio-info.cz

Dvě brněnské restaurace se rozhodly vyjít vstříc stoupajícímu zájmu svých zákazníků o místní produkty. Pro nově otevřené „Koutky delikates z blízka“ hledají dodavatele.

V poslední době dynamicky roste zájem o kvalitní produkty a kvalitní gastronomii. Stále víc zákazníků hledá delikátní výrobky pocházející z blízka, výrobky z Moravy a Čech. Stýská se nám po původních chutích, které nejsou k mání. Po chutích, které známe z kuchyní našich babiček a maminek, které byly přirozeně bio, aniž by je musel zdobit nějaký certifikát.

Majitelé dvou brněnských gastronomických zařízení se rozhodli propagovat existenci příkladných farmářů a výrobců místních potravin a motivovat ostatní konzumenty k ochutnání. „Chceme dostat vynikající místní produkty mezi lidi“, komentuje svůj počin Lucie Frgalová z restaurantu La Bouchée, jednoho z iniciátorů.

A právě to je cílem prodejního koutku lokálních potravin, který připravují k otevření v brněnské kavárně Falk a restauraci La Bouchée. Aby svůj záměr naplnili, vyhlašují proto do Koutku Delikates kavárny Falk v Brně na Gorkého ulici 12 a restaurace La Bouchée na Údolní 33 konkurz na dodavatele delikates „z blízka“.

Výběrová degustace odbornou porotou proběhne 4.11.2010 V 10 hodin v salonku restaurace La Bouchée za účasti novinářů, odborníků na místní potraviny, a dalších pozvaných hostů.

„Labužnickou restauraci La Bouchée (www.labouchee.cz) a stylovou kavárnu Falk (www.falkcafe.cz) jsme vybrali proto, že se nachází v těsné blízkosti centra Brna a navštěvuje je početná skupina gurmánů a také studentů, včetně zahraničních, od kterých předpokládáme v prvé řadě zájem. Majitelé obou podniků jsou navíc sami nadšeni pro kvalitní produkty z blízka a tak se nabízí možnost výborné místní výrobky nejen prodávat, ale také zakomponovat do menu nabízeného přímo na jídelním lístku“ říká Lucie Frgalová.

Organizátoři iniciativy Koutek místních delikates hledají výrobky vytvořené z kvalitních surovin s jasným původem, ideálně v regionu Moravy, které se mohou honosit názvem místní delikatesa. Produkty, které jsou nějakým způsobem srdečně provázány s farmářem, vinařem, atd., a které jejich výrobci považují za svoji vizitku nebo které nesou pečeť původní rodinné receptury...

Organizátoři hledají především výrobky s alespoň měsíční trvanlivostí, například různé jednodruhové i směsné zavařeniny a marmelády, sirupy, paštiky zavařené ve skle, chutney a jinou zpracovanou zeleninu (naloženou, sušenou, zavařenou, pečenou,…), med, oříškové směsi, naložené sýry, koření a bylinky, likéry, pálenky, vína, nealko mošty, šťávy, domácí balené sladkosti, sušenky, oleje, přírodní bujóny a dochucovadla, sušené produkty a další.

„Výrobky, které by výrobci rádi přihlásili do výběrové degustace, by měly mít původní autentický a účelný obal s jednoduchým a decentním designem. Jedinou zásadní podmínkou je, že přihlášený výrobek nesmí být v obalu původně určeném pro jiný produkt (skleničky od jogurtů, atd.). K originálnímu obalu dodáme vlastní jednoduché etikety s logem Koutku Delikates a maximálním množstvím informací o Vašem produktu“, doplňuje Lucie Frgalová.

Další informace pro zájemce:

Lucie Frgalová

Tel: 605 046 751

Mail: LFRGALOVA@seznam.cz

www.falkcafe.cz a www.labouchee.cz


Zdroj: bio-info.cz, 20. 10. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 16:16