Agris.cz - agrární portál

Novým ředitelem prodeje Nestlé v ČR a SR je Brit Michael Jopson

25. 10. 2010 | ČTK

Novým ředitelem prodeje společnosti Nestlé pro český a slovenský trh je Brit Michael Jopson (54). Ve funkci nahradil Marii Doušovou, která po šesti letech v této pozici přechází do litevského Vilniusu na pozici ředitelky Nestlé pro Pobaltí. Firma o tom dnes ČTK informovala v tiskové zprávě.

Jopson na nové působiště přichází z postu ředitele pro region Eurasie s odpovědností za podnikání v Kazachstánu, Uzbekistánu, Tádžikistánu, Kyrgyzstánu a Turkmenistánu. V Česku a na Slovensku již působil mezi lety 2000 a 2007. Zastával zde funkci ředitele prodeje a následně řídil slovenskou pobočku Nestlé.

Nestlé, mezinárodní potravinářská společnost s ústředím ve Švýcarsku, vstoupila do české cukrovinkářské výroby počátkem 90. let minulého století. Výrobní aktivity Nestlé v Česku jsou zaměřeny na výrobu čokoládových a nečokoládových cukrovinek.

Nestlé v Česku vyrábí v závodech Zora Olomouc a Sfinx Holešov cukrovinky pod tradičními tuzemskými značkami Orion, Bon Pari, Deli či Studentská pečeť. Nestlé také dodává na český trh například instantní kávy Nescafé, dehydratované kulinářské výrobky a tekuté koření Maggi, nebo potravy pro psy a kočky značky Purina. Závod Nestlé ve slovenské Prievidzi, původně Carpathia, je zaměřen na výrobu bujónů, polévek, koření a dalších kulinářské výrobků a patří mezi nejvýznamnější slovenské exportéry potravin.


Zdroj: ČTK, 25. 10. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 18:39