Agris.cz - agrární portál

Fairově dováží belgické Fairtrade BIO pralinky

27. 10. 2010 | bio-info.cz

Společnost Fairově, která českým zákazníkům přiváží již pět let výrobky Fair trade, uvedla tento týden na český trh pralinky z vyhlášené belgické čokolády.

Česká společnost Fairově, dovážející do České republiky potraviny a další zboží pocházející ze systému Fair trade, nabízí nově českým zákazníkům čtyři druhy belgických pralinek v kvalitě BIO.

Jedná se o bonboniéru "4 ZEMĚ" - Kolumbie, Santo Domingo, Ekvádor, Peru, bonboniéru Les Manons, bonboniéru pralinek "RUCE" a Klasické pralinky plněné 72 % hořkou čokoládou, obalené kakaem.

Bonboniéra "4 ZEMĚ" z kolekce Road to the Origins obsahuje 4 různé druhy pralinek – Brut de Noir Ekvádor, Moka Kolumbie, Ganache Santo Domingo a Praliné Feuilantine. Pralinky Brut de Noir jsou obalené v 70% hořké čokoládě kakaových zrn odrůdy Criolo z Ekvádoru a posypané kousky kakaových zrn. Pralinky „Moka Kolumbie“ v sobě spojují vynikající chuť mléčné belgické čokolády s jemným aroma kolumbijské kávy. Pralinky „Ganache Santo Domingo“ jsou obalené v hořké 73% čokoládě ze Santo Dominga. Kakaové boby, ze kterých byla hořká čokoláda vyrobena, patří ke známé odrůdě kakaovníků Forastero. Pralinka „Ganache Santo Domingo“ vám přiblíží originální chuť kakaového bobu.

Bonboniéra pralinek "RUCE" obsahuje dva druhy pralinek ve tvaru rukou – pralinky obalené v mléčné čokoládě (36 % kakaa), plněné lísko-oříškovou náplní a pralinky plněné jemným karamelem se špetkou mořské soli, obalené výraznou hořkou 72% čokoládou ze Santo Dominga.

Společnost Fairově dováží do ČR zboží pocházející z tak zvaného „férového obchodu", anglicky "Fair Trade". Zboží od německých firem Gepa, El-Puente, DWP a Sinfo, italské Commercio Alternativo a anglické CaféDirect, Divine, Hampsteadtea, či jihoafrické Stellar Organics Fairově dodává do řady kaváren, čajoven a bio obchodů.

Nakoupit výrobky z více než 20 různých kategorií, od kávy, cukrovinek, čokolády či medu, až po řemeslné výrobky můžete také na zcela novém e-shopu společnosti.

Nezávislá Fair trade známka vám zaručuje, že suroviny v každém výrobku označené logem Fair trade, byly certifikovány v souladu s mezinárodními standardy Fairtrade. Výběrem takto označených výrobků přispíváte ke zlepšení životních a pracovních podmínek producentů z rozvojových zemí a k ochraně životního prostředí.


Zdroj: bio-info.cz, 27. 10. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 11:49