Agris.cz - agrární portál

V Podkrkonoší získaly další výrobky regionální značku

27. 10. 2010 | Agris

Regionální značka garantuje původ výrobku v Podkrkonoší, originalitu a vazbu na toto území, a zároveň slouží ke zviditelnění místní produkce.

V sobotu 6.listopadu 2010 budou v rámci akce Slavnostní otevření Zvičinských vyhlídek předány certifikáty výrobcům, kteří pro své výrobky získaly ochrannou známku PODKRKONOŠÍ regionální produkt(R). Stalo se tak na základě rozhodnutí nezávislé Certifikační komise, která je složena ze zástupců regionu. Komise obnovila certifikát třem výrobcům, kteří byli u počátku značení v tomto regionu v roce 2008. Jedná se tyto produkty: Hořické trubičky, Dobrovodské kysané zelí bílé a červené a jablka. Komise dále udělila sedm nových certifikátů, které opravňují jejich držitele k používání značky zaručující místní původ, kvalitu a šetrnost k životnímu prostředí.

Nově získaly značku tyto výrobky:

Med medovicový od Heleny Soprové

Syrové čerstvé mléko od Ing. Jaromíra Musila

Švestky od Petra Kareše

Hrušky od Petra Kareše

Kovářské výrobky od Stanislava Rygla

Domácí mošt od Mgr. Martiny Berdychové

Gerbery od Tomáše Soukupa

V Podkrkonoší značku uděluje MAS Podchlumí, o.s., na kterou se mohou další řemeslníci a producenti z tohoto regionu obracet s žádostmi o udělení značky.

V současné době je značení místních výrobků zavedeno již ve třinácti oblastech České republiky - Krkonoše, Šumava, Beskydy, Moravský kras, Orlické hory, Vysočina, Górolsko Swoboda (Jablunkovsko), Moravské Kravařsko (Poodří), Podkrkonoší, Polabí, Haná, Českosaské Švýcarsko a Jeseníky. Na národní úrovni koordinuje tento systém Asociace regionálních značek.

Více informací na www.regionalni-znacky.cz a www.podchlumi.cz .

Kontaktní osoba: Magda Sedmíková

Telefon: 606 102 818, 224 222 843

E-mail:sedmikova@arz.cz

Asociace regionálních značek, o.s. - http://www.arz.cz/


Zdroj: Agris, 27. 10. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 16:54