Agris.cz - agrární portál

Malé firmy v supermarketu

1. 11. 2010 | APIC-AK

Na tiskové konferenci k Regionální potravině na Ministerstvu zemědělství ČR, která se konala 21. října, se mluvilo mimo jiné i o tom, že zatím tyto vítězné potraviny nejsou v síti supermarketů.

Rádi bychom tuto věc dali do kontextu s aktivitami Agrární komory ČR. Jednak Jihočeská regionální agrární komora již dva roky velmi dobře spolupracuje s řetězcem COOP a v jeho síti se pravidelně umísťují regionální potraviny od firem, co zvítězily v těchto soutěžích. Je tomu tak i v dalších krajích.

Stejně je tomu v případě umístění vítězných regionálních potravin v síti řetězce Billa, kde generální ředitel Jaroslaw Szczypka po dohodě s vedením komory využívá tipů na tyto firmy a jeho lidé je oslovují. V případě zájmu mají firmy možnost zásobovat svým zbožím Billu v regionu. O této spolupráci na bázi rozšiřování regionálních specialit v síti Billy informujeme pravidelně na tiskových konferencích. Dokladem této spolupráce s Billou je i snímek z akce představující vítězné regionální potraviny v síti Billy ve Středočeském kraji.

Eugenie Línková


Zdroj: APIC-AK, 1. 11. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 15:10