Agris.cz - agrární portál

ČOI objevila nedostatky u prodejců na výstavě Flora Olomouc

2. 11. 2010 | ČTK

Většina prodejců, které zkontrolovali na říjnové mezinárodní výstavě květin Flora Olomouc pracovníci České obchodní inspekce (ČOI), pochybila. Zákazníky například řádně neinformovali o ceně výrobků. Na pokutách inspektoři na místě vybrali 4000 korun. ČTK o tom dnes informoval mluvčí ČOI Tomáš Vozáb. Vedení Výstaviště Flora, pořadatel výstavy, k výsledkům kontroly uvedlo, že za dodržování předpisů ve stáncích neodpovídá. Inspektoři provedli podle mluvčího ČOI na výstavišti a v jeho okolí 11 kontrol, a to šesti stánků s květinami, potravinami a ručním nářadím, čtyř provozovatelů taxislužeb a jedné restaurace. Na nedostatky ČOI narazila v pěti stáncích.

"Celkem čtyři prodávající neinformovali spotřebitele o ceně výrobků v prodejní nabídce v souladu s cenovými předpisy a jeden prodávající použil při kontrolním nákupu úředně neověřené měřidlo," uvedl mluvčí.

Doplnil, že inspektoři uložili na místě čtyři pokuty. Jeden případ předali ke správnímu řízení. V jedné provozovně dále pracovníci ČOI vydali zákaz dalšího používání neověřeného měřidla.

Vedoucí výstavnického úseku Výstaviště Flora Ludmila Grecmanová ČTK řekla, že za dodržování norem ve stáncích nesou odpovědnost prodejci, nikoliv pořadatel výstavy. "Prodejci se zavazují při podpisu smlouvy o pronájmu plochy k tomu, že budou dodržovat veškeré předpisy. Pokud ustanovení poruší, je to jejich pochybení," uvedla Grecmanová.

Letošní podzimní etapa výstavy květin Flora Olomouc se konala od 7. do 10. října. Expozice se zúčastnilo téměř 400 vystavovatelů a prodejců.


Zdroj: ČTK, 2. 11. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 03:35