Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 2.11.2010

3. 11. 2010 | Agris

Na krajinné prvky uvnitř půdního bloku je možné nově čerpat podporu

Zemědělci, kterým budou prostřednictvím agentur pro zemědělství a venkov zaevidovány krajinné prvky, budou moci na jejich plochu již letos obdržet některé podpory z EU vázané na plochu (např. přímé platby, platby LFA, agro-environmentální opatření). Tato možnost se vztahuje na krajinné prvky ležící uvnitř půdního bloku.

ČOI objevila nedostatky u prodejců na výstavě Flora Olomouc

Většina prodejců, které zkontrolovali na říjnové mezinárodní výstavě květin Flora Olomouc pracovníci České obchodní inspekce (ČOI), pochybila. Zákazníky například řádně neinformovali o ceně výrobků. Na pokutách inspektoři na místě vybrali 4000 korun. ČTK o tom dnes informoval mluvčí ČOI Tomáš Vozáb. Vedení Výstaviště Flora, pořadatel výstavy, k výsledkům kontroly uvedlo, že za dodržování předpisů ve stáncích neodpovídá.

Ekonom: České dřevařské závody vítězem tendrů Lesů ČR

Pražská firma České dřevařské závody získala třetinu z celkem 108 smluvních územních jednotek. Na druhém místě ji následovala lesnická společnost LST Trhanov. Vítězem tendrů na komplexní lesnické práce, vyhlášených státním podnikem Lesy ČR, se překvapivě stala pražská firma České dřevařské závody. Vyplývá to z informací týdeníku Ekonom získaných z vícero neoficiálních zdrojů.

Ceny komodit na plodinové burze se postupně stabilizují

Ceny komodit na Plodinové burze Brno se stabilizují. Za minulé dva týdny pouze mírně vzrostly ceny sladovnického ječmene a řepky olejné. Stabilizovala se také cena žita, která v minulém období výrazně rostla. Vyplývá to ze statistik, které dnes zveřejnila Plodinová burza Brno. Sladovnický ječmen zdražil o tři procenta v případě, že dopravu hradí kupující. Dnes stojí 4491 korun za tunu. Naopak klesla cena ječmene krmného o jedno procento. Stojí 3467 korun za tunu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství


Zdroj: Agris, 3. 11. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 13:38