Agris.cz - agrární portál

Filozofická fakulta nabídne čerstvou biozeleninu

5. 11. 2010 | Denik.cz

Zaměstnanci, studenti i veřejnost si budou moct objednat bedýnku s biozeleninou přímo od farmáře ze Slovácka.

Bedýnky s čerstvou biozeleninou začne od poloviny listopadu nabízet Filozofická fakulta Univerzity Palackého svým zaměstnancům a studentům. Možnost nákupu bude mít ale i veřejnost. Ceny bedýnek budou začínat na dvou set korunách.

Fakulta spolupracuje s Hnutím Duha a po půlroce shánění se jim podařilo sehnat dodavatele ze slováckého Velehradu. Podle Petra Bilíka, který za tímto projektem stojí, neměli hanáčtí zemědělci zájem.

Místní zemědělci neměli zájem

„Půl roku jsem se snažil na Hané sehnat zemědělce, který by chtěl spolupracovat, ale nepodařilo se. Naštěstí Hnutí Duha pořádalo biojarmark, na němž se objevila farma Biozelenina Velehrad ze Slovácka. S tou jsme se nakonec dohodli,“ uvedl proděkan filozofické fakulty Univerzity Palackého Petr Bilík.

Podle něj je záměr zcela zřejmý. „Každý, kdo se rozhlédne po běžné nabídce je jasné, že to je podvod a nabízená zelenina je v podstatě nejedlá,“ řekl Bilík.

Z počátku bude fakulta nabízet několik desítek bedýnek týdně. „Fungovat to bude tak, že si zájemce objedná a zaplatí, co chce a následně mu pak dojde bedýnka přímo pro něj. Ceny budou začínat na dvou stovkách,“ informoval Bilík.

Biozelenina se začne v sídle fakulty na Křížkovského ulici 10 nabízet nejpozději 18. listopadu. „Bude to vždy ve čtvrtek mezi druhou a pátou hodinou odpoledne,“ dodal Bilík.


Zdroj: Denik.cz, 5. 11. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 17:44