Agris.cz - agrární portál

Výběr kuřat v USA

9. 11. 2010 | ÚZEI, Agronavigator.cz

Výzkum stravovacích zvyklostí ve Spojených státech amerických jasně prokázal, že kuřata jsou i nadále základem stravy amerických spotřebitelů. Na dotaz, zda v posledních 60 dnech koupili kuře, 83 % dotazovaných odpovědělo kladně. 53 % jí kuře více než čtyřikrát za týden (47 % se vyslovilo, že jí kuřata jednou až dvakrát týdně).

Způsoby zpracování kuřat, které američtí spotřebitelé nakupují, jsou různé. Od čerstvých kuřat z oddělení masných výrobků v supermarketech, až po grilovaná, zmrazená, smažená kuřata nebo kuřecí maso v lahůdkách a předkrmech ve formě polotovarů nebo u několikachodových tabulí v prvních masitých chodech podávaných po polévce.

Čerstvá kuřata zůstávají nejpopulárnější pro 86 % respondentů.

Jeden z nejvýznamnějších výrobců kuřat požadoval, aby se tato studie věnovala i obchodování s biokuřaty. Podle této studie kupují biokuřata pouze 3 % respondentů. 43 % jich kupuje tento druh kuřat příležitostně. Nicméně 41 % říká, že si nemyslí, že by biokuřata stála za zvláštní příplatek. 13 % dotazovaných nevěří, že by biokuřata měla, co se týče jejich výživové hodnoty, v porovnání s konvenčně vyráběnými kuřaty, nějaké zvláštní přednosti.


Zdroj: ÚZEI, Agronavigator.cz, 9. 11. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 16:51