Agris.cz - agrární portál

Pivaři rozhodli sami. Desítkou roku je Březňák

12. 11. 2010 | Aktuálně.cz

Další ocenění získal desetistupňový Březňák světlý výčepní. Tuzemští spotřebitelé jej ocenili jako „Desítku roku".

Anketu o nejlepší piva, pivovary a pivovarské osobnosti pořádá Sdružení přátel piva.

"Ocenění světlého výčepního Březňáku Sdružením přátel piva je pro nás velmi cenné, protože tato každoroční anketa má dlouhou tradici a vybudovala si velký respekt odborníků z řad pivovarů, znalců zlatavého moku i široké veřejnosti," říká Petr Hauskrecht, vrchní sládek pivovaru ve Velkém Březně, ve kterém se Březňák vaří.

Letošní ročník byl unikátní i proto, že v prvním kole bylo hlasováním nominováno rekordních 289 různých značek, což je o téměř stovku více než v roce 2009. Soutěžilo se celkem ve 12 kategoriích, přičemž nejvíce vzorků hodnotila porota právě v kategorii „Desítka roku".

Na celkové spotřebě piva u nás se tento druh výčepního piva podílí téměř 55 procenty. U světlého výčepní Březňáku ocenila porota zejména jeho vynikající sladěnost. Toto pivo je charakteristické svou nazlátlou barvou, lahodnou hořkou chutí a bohatou hustou pěnu.


Zdroj: Aktuálně.cz, 12. 11. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 22:49