Agris.cz - agrární portál

Festival otevřených sklepů představí kyjovskou podoblast

12. 11. 2010 | ČTK

Na Kyjovsko se přesouvá podzimní festival otevřených sklepů. Šest obcí v regionu kyjovského Slovácka otevře o víkendu více než třicítku sklepů. Kyjovsko je čtvrtou vinařskou podoblastí, která se milovníkům vína v rámci festivalu představí. Naposledy sklepy otevřeli na jaře vinaři na Znojemsku. ČTK to řekli organizátoři akce z obecně prospěšné společnosti Partnerství.

Návštěvníkům se otevřou jak sklepy známých vinařství, tak malé provozy z Kyjova, Milotic, Bzence, Vlkoše, Vracova a Svatobořic-Mistřína. "Doposud představil Festival otevřených sklepů 19 vinařských obcí a více než 130 vinařů. Nadcházející víkend představí sever Slovácké vinařské podoblasti, kde vznikají nádherná svěží bílá vína s výraznými chuťovými složkami," řekl ředitel festivalu Juraj Flamik.

Návštěvníky čeká i prezentace hostujících vinařů z nedalekých Ratíškovic a Hovoran v zámku Milotice. Atrakcí budou i degustace ve Vlkošských búdách či v milotických Šidlenách. "Degustace vína s konkrétním vinařem a přímo v jeho sklepě je jednou z věcí, která návštěvníky na festivalu nesmírně přitahuje. Za každým vinařem se skrývá zajímavý příběh, který zákazník z etikety na lahvi nevyčte," dodává Flamik.

Sklepy budou v sobotu otevřeny od 10 do 21 hodin. V neděli pokračuje program od 10 do 15 hodin. Po oba dva dny si zájemci mohou u všech vinařů víno koupit.

Přípravy podzimního festivalu letos provázely problémy s falešnými rezervacemi ubytovacích kapacit. Jménem organizátora někdo telefonicky objednával ubytování. Podle Flamika za případem stál konkurenční boj provozovatelů ubytovacích kapacit. Se stejným problémem se organizátoři setkali i v jednom případě na jaře na Znojemsku.


Zdroj: ČTK, 12. 11. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 09:44