Agris.cz - agrární portál

První jogurtérie ČR hlásí větší zájem lidí o speciality z jogurtu

12. 11. 2010 | ČTK

První česká jogurtérie, která už dva roky funguje v Brně, zaznamenává větší zájem lidí o jogurtové speciality, jako je jogurtová zmrzlina, jogurtové poháry a dezerty. Naopak zájem o klasické jogurty vyšší není, a to i kvůli slevovým nabídkám jogurtů u velkých řetězců. ČTK to řekla Kateřina Horáková, provozní jogurtérie Hollgurt, která nabízí Brňanům jogurtové dobrůtky u brněnského výstaviště.

Podle Horákové je koncept jogurtérie hodně rozšířen v zahraničí, především v Itálii. Hollgurt, který nabízí jogurty od karlovarské firmy Hollandia, je podle ní i dva roky od otevření zřejmě stále jedinou jogurtérií v Česku.

Hlavními zákazníky jogurtérie, která nabízí zákazníkům jak balené jogurty, tak i možnost namíchat si vlastní jogurtovou lahůdku, doplněnou čokoládou či ovocem, jsou maminky s dětmi. Proto je podnik, kde si mohou lidé objednat i bagety nebo kávu, vybaven dětským koutkem.

"Nabízíme 12 druhů jogurtů a zde vyráběné speciality, jogurtové koktejly, poháry a dezerty. Pokud uvážíme, že vývoj jednoho produktu nám spolu s mateřskou firmou a jejím zázemím v laboratořích trvá dva až tři měsíce, je to již solidní nabídka," poznamenala Horáková. Nabízené jogurty podle ní obsahují mezi dvěma až třemi a půl procenty tuku.

Hlavním lákadlem podniku je podle ní nyní jogurtová zmrzlina, kterou Hollgurt nabízí od letošního jara. "Jsme jediná provozovna v Česku, která ji vyrábí z čerstvého jogurtu," chlubí se Horáková.

Další novinkou, kterou se podnik chystá nalákat zákazníky, je jogurt pro lidi trpící celiakií, který neobsahuje lepek. Cenové relace nabízených jogurtových pochoutek se pohybují mezi 15 až 40 korunami.


Zdroj: ČTK, 12. 11. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 01.05.2024 01:53