Agris.cz - agrární portál

Euro: Skupina Agrofert kupuje roudnický masokombinát Procházka

29. 11. 2010 | ČTK

Masná divize holdingu Agrofert se rozroste o středně velkého zpracovatele masa z Roudnice nad Labem, společnost Procházka. Píše to týdeník Euro v čísle, které vyjde v pondělí. S odvoláním na informace z trhu uvádí týdeník cenu kolem 700 milionů korun.

O roudnický masokombinát s denní produkcí až 150 tun masa a masných výrobků se podle Eura ucházeli tři zájemci. Vítězství Agrofertu potvrdilo týdeníků několik lidí z oboru, šéf společnosti Procházka Pavel Elias ani majitel Agrofertu Andrej Babiš se k transakci nevyjádřili.

Společnost Procházka vykázala předloni obrat 1,7 miliardy korun při prodeji více než 27.000 tun masa a masných výrobků. Předloňský rok ukončila se ziskem 31 milionů korun.

Pro Agrofert nejde o letošní první akvizici v masném průmyslu. Na jaře odkoupil od skupiny J&T masozávody Kmotr Kroměříž a Krahulík. Nedávno převzal také firmu Animalco, největšího obchodníka s masem a hospodářskými zvířaty. Euro dodalo, že se Babiš zajímá také o plzeňský masokombinát Schneider.

Agrofert Holding v současnosti sdružuje více než 230 firem podnikajících v zemědělství, potravinářství i chemickém průmyslu. Dle dostupných informací dosud letos holding ovládl minimálně tři další velké zemědělské podniky a obhospodařuje tak již téměř 70.000 hektarů zemědělské půdy, nejvíce v zemi.


Zdroj: ČTK, 29. 11. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 16:37