Agris.cz - agrární portál

Masokombinát v Poličce otevřel logistické centrum pro Makro

29. 11. 2010 | ČTK

Masokombinát v Poličce dnes otevřel nové logistické centrum, odkud bude zásobovat velkoobchodní společnost Makro Cash&Carry v České republice i na Slovensku. Investice si vyžádala 50 milionů korun. V novém provozu bude pracovat 50 lidí. ČTK to řekl generální ředitel společnosti ZŘUD - Masokombinát Polička Aleš Hantsch.

"Je to průlomová záležitost pro masozpracující průmysl. Nevím o jiném podniku, který by totéž dělal v takovém rozsahu," řekl Hantsch.

Obchodní řetězce úzce spolupracují s masokombináty v zahraničí, v České republice je projekt v takovémto rozsahu ojedinělý. Generální ředitel očekává, že jen v prvním roce se obrat firmy zvýší o 150 až 200 milionů korun.

Provozovna zaměstná 50 lidí, plánovaný počet lidí tam bude pracovat už na počátku příštího roku. Masokombinát spolupracuje s velkoobchodní společností od roku 1997, touto investicí se spolupráce posílí a navýší. Maso bude zpracovávat masokombinát, logistické centrum bude mít na starosti distribuci.

O letošních hospodářských výsledcích nechtěl generální ředitel moc hovořit, pouze konstatoval, že odpovídají ekonomické situaci v republice. Doufá, že prosinec ještě letošní bilanci vylepší. Loni masokombinát prodal 25.700 tun masa a masných výrobků. Výnosy dosáhly téměř dvě miliardy korun, nezdaněný zisk byl 12,5 milionu korun.

Makro v ČR provozuje 13 velkoobchodních center a má přes 800.000 registrovaných zákazníků z řad podnikatelů, zejména obchodníků a firem podnikajících v gastronomii. Společnost je součástí nadnárodní skupiny Metro Group, která ve 31 zemích provozuje zhruba 665 velkoobchodních center.


Zdroj: ČTK, 29. 11. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 01.05.2024 00:04