Agris.cz - agrární portál

Chovatelé jelenovitých vstoupili do ASZ

2. 12. 2010 | ASZ

V rámci podzimního zasedání celostátní Rady ASZ ČR došlo k vyústění dosavadní komunikace a spolupráce Asociace soukromého zemědělství ČR s Asociací chovatelů jelenovitých ČR (AFCHJ) schválením přihlášky, kterou tato organizace podala do ASZ. Po květnovém vstupu Svazu vlastníků půdy v ČR se Asociace rozšířila o další – již 42. samostatnou organizaci.

Asociace farmových chovů jelenovitých ČR byla na Radě ASZ reprezentována jejím předsedou Václavem Pařízkem a také Radimem Kotrbou, který je zároveň viceprezidentem mezinárodní federace sdružující všechny evropské organizace, věnujících se těmto farmovým chovům. Oba představitelé AFCHJ uvedli, že existuje celá řada společných témat a zájmů, což je z části dáno jednak historií vzniku obou organizací, ale zejména členskou základnou s podobným způsobem podnikání a vůbec podobným „viděním“ světa. Připomněl, že již delší dobu fungují zcela přirozené vazby mezi řadou členů z obou „asociací“. AFCHJ nabídla mimo jiné možnost sdílení odborných praktických poznatků z tohoto chovu, disponuje však také řadou cenných zahraničních kontaktů v této oblasti.

Asociace farmových chovů jelenovitých ČR vznikla již před dvaceti lety. Od té doby si její členové prošli nelehkou cestou při etablování tohoto dříve spíše experimentálního chovu v ČR. V současné době AFCHJ zastupuje několik stovek těchto farem na našem území, které se tomuto chovu, jako specifickému podnikání úspěšně věnují a kteří již dnes představují stabilní část diverzifikačních aktivit českého zemědělství.

Bližší představení tohoto nového člena ASZ ČR - nejen jako zájmové organizace Asociace farmových chovů jelenovitých ČR (www.afchj.cz), ale zejména specifik tohoto podnikání a konkrétních členů bude předmětem dalších článků tohoto webu a pochopitelně některého z dalších čísel Zpravodaje ASZ.

Ing. Jaroslav Šebek, tajemník ASZ ČR


Zdroj: ASZ, 2. 12. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 20:42