Agris.cz - agrární portál

Výrobce majolky Alima změnil svůj název na Boneco

9. 12. 2010 | ČTK

Společnost Alima značková potravina, která vyrábí majonézy, hořčice a lahůdky, změnila svůj název na Boneco. Firma vlastní ochranné známky Majolka a Boneco, jméno společnosti tak sjednotila s názvem ochranné známky. Novinářům to dnes v Praze řekl generální ředitel společnosti Zdeněk Štěpánek.

"Z marketingového hlediska nám připadalo vhodné spojit název ochranné známky s názvem společnosti. Změnil se pouze název, nic dalšího se pro firmu nemění," řekl Štěpánek.

Boneco je jedničkou na českém trhu mezi výrobci hořčic a dvojkou v majonézách. Vyrábí také saláty a další lahůdky. "V této oblasti se chceme zaměřit na lahůdkové pomazánky. Snažíme se nabídnout výrobky, které budou například obsahovat co nejméně konzervantů," uvedl Štěpánek.

Šest produktů společnosti bylo oceněno národní značkou Klasa, kterou od roku 2003 uděluje ministr zemědělství. Pro vaječnou pomazánku letos firma získala značku Regionální potravina Středočeského kraje.

Boneco je ryze česká firma, podle Štěpánka i suroviny a obaly pro své výrobky odebírá od domácích dodavatelů. Společnost dodává své produkty do všech významných obchodních řetězců i drobným živnostníkům. Zhruba pět procent obratu firmy pochází z vývozu, na Slovensko, do Chorvatska, Rumunska a Maďarska.

Tržby společnosti Boneco činily v loňském roce 438 milionů korun. Firma očekává, že letos vzrostou asi o čtyři procenta na zhruba 455 milionů korun. Boneco zaměstnává 135 lidí a dalších několik desítek agenturních zaměstnanců podle sezonních období.

Společnost Boneco jako vlastník ochranné známky Majolka vede v současnosti spor se společností Unilever vyrábějící majonézu Hellman's. Ta použila ve své reklamě slovo majolka jako obecné označení majonézy.


Zdroj: ČTK, 9. 12. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 10:45