Agris.cz - agrární portál

Ministr Fuksa probral Dřevěnou knihu s NERVEm

15. 12. 2010 | MZe ČR

Ministr zemědělství Ivan Fuksa v pondělí večer představil Národní ekonomické radě vlády návrh koncepce hospodaření v Lesích ČR, tak zvanou Dřevěnou knihu. Respektovaní ekonomičtí odborníci neměli ke koncepci výhrady a ocenili, že se na přípravě a vyhodnocení výběrových řízení bude podílet Transparency International.

Nový člen NERvu profesor Jan Švejnar upozornil na riziko tzv. „winner´s curse“ tedy pocit vítězů výběrových řízení, že přeplatili a následné váhání s podpisem smluv. Česká legislativa však neumožňuje řešit tento problém, třeba způsobem navrhovaným některými zahraničními ekonomy, tedy tak, že vítěz podepisuje smlouvu za cenu nabídnutou druhou firmou v pořadí.

Bezmála hodinové jednání proběhlo za přítomnosti generálního ředitele s. p. Lesy ČR Svatopluka Sýkory a náměstka ministra zemědělství pro úsek lesního hospodářství Jiřího Nováka. Dalším krokem při projednávání koncepce před jednáním na vládě bude diskuse na poradě ekonomických ministrů.

Tereza M. Dvořáčková

tisková mluvčí MZe


Zdroj: MZe ČR, 15. 12. 2010





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 12:22