Agris.cz - agrární portál

Radegast bude nově extra hořký

4. 1. 2011 | Denik.cz

Hořký, silný a z kvalitních českých surovin. Takový je první speciál zlatohnědé barvy, který uvařili v nošovickém pivovaru Radegast.

„Nový speciál s názvem Radegast Extra Hořký patří k nejvíce hořkým pivům na českém trhu. Zatímco běžné ležáky se pohybují v hořkosti kolem 30 jednotek, toto pivo má 42 stupňů hořkosti. Přes svou vysokou intenzitu však zůstává hořkost příjemná a je vhodně doplněná bohatou sladovou chutí,“ přiblížil manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák.

Podle obchodního sládka Zdeňka Basczynského je nové pivo unikátní vyšší dávkou chmele – žateckého poloraného červeňáku, což je český chmel nejvyšší kvality. Hořkost příjemně vyvažuje nasládlost karamelového sladu.

Více alkoholu

„Radegast Extra Hořký má šest a půl procenta alkoholu a zhruba 15,6 stupňů. Klasický dvanáctistupňový ležák má přitom pro srovnání pět procent alkoholu,“ uvedl Basczynski.

Radegast Extra Hořký bude k dostání v supermarketech i hospodách a restauracích od prvního letošního pondělí do konce března.

Zda se bude vařit i poté, se uvidí podle zájmu zákazníků. Jeho cena v půllitrové lahvi se má v prodejnách pohybovat kolem patnácti korun.


Zdroj: Denik.cz, 4. 1. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 11:36