Agris.cz - agrární portál

Němci zavřeli dalších 140 farem kvůli rakovinotvorným dioxinům

5. 1. 2011 | Mladá fronta Dnes

Německé úřady zavřely v Severním Porýní-Vestfálsku dalších 139 farem, jejichž slepice, kuřata či vepři jedli krmivo s rakovinotvornými dioxiny. Počet zavřených farem se tak proti úterku navýšil na více než 1 100. Německá vláda přemýšlí o přísnější regulaci chovů. Durynský ministr hospodářství požaduje přísnější tresty za porušování pravidel v zemědělské výrobě a chovech.

Informuje o tom německý server thelocal.de. Severní Porýní-Vestfálsko podle něj už zveřejnilo seznam šarží prvních kontaminovaných vajec, které mohou být na pultech obchodů či které mohou mít Němci doma.

"V první řadě byly zasaženy především vejce a drůbeží maso. Zda krmivo obsahující dioxin se dostalo i vepřového, nemohu v tuto chvíli potvrdit. Lze to ale předpokládat," řekla MF DNES mluvčí dolnosaské spotřebitelské centrály Gabriele Petersová.


Zdroj: Mladá fronta Dnes, 5. 1. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 22:00