Agris.cz - agrární portál

Stoupající produkce mléka uspokojí čínskou poptávku

10. 1. 2011 | ÚZEI, Agronavigator.cz

Nárůst produkce mléka na celém světě bude především odčerpána díky zvýšené poptávce po mléce a mléčných výrobcích ze strany Číny. Z tohoto předpokladu vycházeli experti z amerického ministerstva zemědělství (USDA) ve své pololetní zprávě o vývoji světového trhu a ochodu s mléčnými produkty.

USDA očekává v letošním roce výraznější nárůst produkce mléka v porovnání s rokem předchozím. K poklesu produkce mléka by mělo podle prognózy dojít pouze v zemích bývalého Sovětského svazu. V Severní a Jižní Americe, v Evropské unii, Asii a Oceánii by podle expertů z USDA mělo dojít k nárůstu produkce mléka.

Při dalším ozdravění hospodářství v Asii je možné v tomto regionu očekávat další nárůst spotřeby mléka a mléčných výrobků. Klíčovou roli ve spotřebě této komodity bude hrát Čína. USDA očekává další nárůst spotřeby mléka a další vzestup importu sušeného plnotučného mléka, který experti odhadují na 400 000 tun.


Zdroj: ÚZEI, Agronavigator.cz, 10. 1. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 06:32