Agris.cz - agrární portál

Ekonom.cz: Zámečník míří do čela dozorčí rady Lesů ČR

11. 1. 2011 | Ekonom

Zámečník má podporu ministra zemědělství Ivana Fuksy. Minulého předsedu dozorčí rady nechal odvolat kvůli sporům premiér Petr Nečas.

Novým předsedou dozorčí rady Lesů ČR bude s největší pravděpodobností ekonom Miroslav Zámečník. Na pozici v obří státní firmě nahradí odvolaného místopředsedu ODS Pavla Blažka. Týdeníku Ekonom to potvrdil ministr zemědělství Ivan Fuksa (ODS).

»Rada bude o svém novém předsedovi tento týden hlasovat, mé jasné doporučení a přání je, aby v jejím čele byl Miroslav Zámečník,« řekl týdeníku Ekonomu Fuksa, jehož ministerstvo plní vůči Lesům úlohu zakladatele a má rozhodující vliv.

Rada Lesů byla bez předsedy od loňského listopadu, kdy Fuksův stranický i vládní šéf premiér Petr Nečas (ODS) nechal Blažka z rady odvolat kvůli vnitrostranickým sporům.

Miroslav Zámečník je nestraník, je členem poradního ekonomického sboru vlády NERV, v dozorčí radě Lesů ČR působí jako člen od loňska. V roce 2009 byl členem a později předsedou dozorčí rady Českých aerolinií.


Zdroj: Ekonom, 11. 1. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 18:51