Agris.cz - agrární portál

Zástupci ČSCHMS diskutovali k podobě SZP po roce 2013

20. 1. 2011 | cschms.cz

Zástupci našeho svazu přijali pozvání polských kolegů a v úterý 18. ledna odpoledne se ve Varšavě zúčastnili mezinárodního setkání k problematice společné zemědělské politiky pro roce 2013. Vedle organizátorů z řad polských kolegů, zde byli přítomni také zástupci většiny pobaltských zemí, Francouzi a v neposlední řadě také polský ministr zemědělství pan Marek Sawicki či pan Marian Sikora, šéf polského svazu zemědělských producentů.

Cílem setkání bylo zhodnotit dosavadní návrhy evropské komise, stanoviska jednotlivých členských zemí a rovněž tak i podněty lokálních nevládních organizací k podobě budoucí SZP. Nedílnou součástí setkání byla také prezentace názorů z řad jednotlivých zemí s cílem pokusit se je co nejvíce sladit a vytvořit tak dobrý předpoklad k obhajobě jednotného názoru v rámci zemí východního bloku.

Při prezentaci názoru za ČR jsme vycházeli z oficiálního stanoviska České republiky, které definovalo Ministerstvo zemědělství v materiálu "Východiska pozice ČR k reformě Společné zemědělské politiky po roce 2013" a který zároveň podpořily i všechny velké nevládní organizace. Náš svaz dlouhodobě problematiku SZP sleduje a snaží se do diskuzí v rámci našich možností aktivně vstupovat nejen na domácí půdě, ale rovněž i na mezinárodním poli.

Zapojit do diskuze se máte možnost i vy - vyplňte dotazník na stránkách EU, který byl zveřejněn v rámci druhého kola vařejné diskuze k této problematice: dotazník najdete ZDE.

Formulář je sice pouze v angličtině, nicméně odpovědi, komentáře a další informace lze psát i v češtině, přičemž jejich rozsah je ponechán vaší úvaze. Zároveň není potřeba vyplnit každou otázku a vaše odpovědi lze doplnit o grafy, tabulky, srovnání, apod.

Po vyplnění bloku I. Osobní data a charakteristika zastupující organizace následuje blok II. s konkrétními otázkami k hlavním daným tématům - Politické scénáře, Dopady, Monitoring a vyhodnocení. Lhůta pro podání vlastních připomínek je do 25. ledna 2011!


Zdroj: cschms.cz, 20. 1. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 03:30