Agris.cz - agrární portál

Mitas zakoupí v ČR stroje za 10 milionů dolarů pro svou americkou továrnu

26. 1. 2011 | Agris

Praha 26. ledna 2011 - Kontrakt v hodnotě 10 milionů dolarů na 17 vulkanizačních lisů podepsala v lednu společnost Mitas. Zařízení nezbytné pro výrobu zemědělských pneumatik v severoamerické továrně společnosti Mitas dodá v období září až říjen 2011 firma TS Plzeň. Mitas buduje svoji první americkou továrnu ve městě Charles City v Iowě. Výrobu pneumatik zahájí v roce 2012.

„Americkou továrnu otvíráme, abychom uvolnili výrobní kapacitu ve svých evropských závodech,“ uvedl Jaroslav Čechura, generální ředitel společnosti Mitas. Tři továrny Mitasu jsou přitom v České republice a 90 procent produkce vyváží zejména do západní Evropy. „Mitas se chce v Americe opřít o své osvědčené dodavatele, což jsou hlavně firmy z České republiky a Slovenska. Pomůžeme jim otevřít dveře na tento trh. Pokud můžeme v zámoří uspět my, mohou i ostatní,“ dodal. Vulkanizační lisy vyrobí společnost TS Plzeň (www.tsplzen.cz), která dodává pravidelně velké vulkanizační lisy do všech závodů Mitasu. TS Plzeň, která se vyčlenila ze Škody Plzeň, konstruuje a vyrábí strojní zařízení již od roku 1859.

Společnost Mitas odhaduje, že v roce 2012 zaměstná v americké továrně 159 osob a plánuje do roku 2016 zaměstnat 262 osob, přičemž výrobní kapacita by měla v roce 2016 být 12 200 tun pneumatik za rok.

Skupina CGS Tyres je jedním z předních evropských výrobců zemědělských pneumatik, které jsou vyráběny a prodávány po celém světě pod třemi obchodními značkami. Vlastními obchodními značkami společnosti jsou Mitas a Cultor; pneumatiky Continental pro zemědělský segment jsou licencované. CGS TYRES dále vyrábí a distribuuje průmyslové pneumatiky a pneumatiky pro motocykly pod značkou Mitas. CGS Tyres je divize pneumatik holdingové společnosti ČGS a. s. CGS Tyres vlastní tři výrobní závody v České republice a jeden v Srbsku a má vlastní globální prodejní a distribuční síť.


Zdroj: Agris, 26. 1. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 17:39