Agris.cz - agrární portál

Šunka s lepší barevnou stabilitou

1. 2. 2011 | ÚZEI, Agronavigator.cz

Německý specialista na výrobu vařené a syrové šunky, firma Beck Gewürze & Additive ze Schnaitachu, začala po stěhování do nových výrobních hal, s výrobou dvou novinek, které sama vyvinula. Pro řadu vařených šunek se jedná o výrobek uváděný do oběhu pod obchodním názvem Schinken Quick JamoLiq. Tento kapalný prostředek obsahuje fosfáty a je vhodný k nasolování jakéhokoli díla.

Oba výrobky, již při jejich malém přídavku, udržují vedle optimální konzistence i dobrou strukturu s vyšší barevnou stabilitou. Zároveň udrží šunku šťavnatou a ještě k tomu navíc má i nové chuťové vlastnosti.

Speciálně, pro oblast výroby syrových šunek, vyvinutý výrobek Rohwusal Schinken Ursalz garantuje, díky vysoce jakostnímu regionálnímu solicímu prostředku, lepší soudržnost masa. Je bohatý na minerální látky, přičemž lze navolit obsah dusitanů v rozmezí od 0,70 do 0,75 %. Přípravek Rohwusal nabízí vyváženou jemnou, nikoli ostře slanou, příchuť.

Obě výše popsané novinky dodává firma Beck ve své obvyklé kvalitě a zároveň zajišťuje i jejich bezpečnost.

Fleischwirtschaft, 2010, 90, č. 2, s. 63 ISSN 0015-363X


Zdroj: ÚZEI, Agronavigator.cz, 1. 2. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 07:16