Agris.cz - agrární portál

Hospodaření státního podniku pod drobnohledem: na audity v LČR se podívá nová dozorčí rada

3. 2. 2011 | Lesy České republiky, s. p.

Ministr zemědělství Ivan Fuksa rozhodl, že audity, které v minulosti prověřovaly hospodaření podniku Lesy ČR, dostane k seznámení dozorčí rada podniku. Na čtvrtečním zasedání dozorčí rady s. p. Lesy ČR se jejím novým předsedou stal ekonom a člen prestižní Národní ekonomické rady vlády Miroslav Zámečník.

Členové dozorčí rady se seznámí s výsledky velkého auditu kanceláře Jansta, Kostka a spol., který zkoumal veřejné zakázky, a dalšího zásadního auditu, který prověřoval hospodaření a obchodní vztahy LČR  s Hradeckou lesní a dřevařskou společností.

„Závěry, ke kterým dozorčí rada dospěje, zveřejní v plném rozsahu na svém příštím zasedání koncem února,“ říká ekonom a člen prestižní Národní ekonomické rady vlády ing. Miroslav Zámečník, který se na dnešním zasedání dozorčí rady s. p. Lesy ČR stal jejím novým předsedou. Dozorčí rada byla dále doplněna o dva nové členy, PhDr. Roberta Knoblocha a MVDr. Jiřího Lišku.

Miroslav Zámečník, který působí v dozorčí radě Lesů ČR jako její člen od září 2010, ke své nové roli uvedl: „Lesy ČR za sebou mají z hlediska hospodářského výsledku nejúspěšnější rok ve své historii a já věřím, že nás další úspěšné roky čekají. Mým jednoznačným cílem je zasadit se o maximálně efektivní chod a ekonomicky přínosné hospodaření Lesů ČR.“

Dozorčí rada na svém jednání dále hodnotila hospodaření Lesů ČR v minulém roce a ocenila očekávaný hospodářský výsledek státního podniku, který dosáhl historicky rekordní výše 3,070 miliardy Kč. Z celé řady dalších bodů pak dozorčí rada projednávala například průběh tendru na práce v lesích pro letošní rok a jeho vliv na zaměstnanost v lesnicko-dřevařském sektoru nebo přípravu dlouhodobých tendrů na základě Vládou ČR projednané koncepce hospodaření Lesů ČR od roku 2012, takzvané Dřevěné knihy.


Zdroj: Lesy České republiky, s. p., 3. 2. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 09:54