Agris.cz - agrární portál

Jihomoravský kraj chce letos podpořit vinaře 6,5 milionem Kč

4. 2. 2011 | ČTK

Jihomoravský kraj chce letos podpořit vinaře 6,5 milionem korun. Z toho pět milionů dnes navrhla rada kraje pro Vinařský fond. Je to stejná částka jako loni. Zbytek půjde zejména na propagaci. Na jižní Moravě leží 93 procent všech vinic v zemi. "Věřím, že i touto formou můžeme vinařům pomoci poté, co loňská sklizeň nebyla z největších a v důsledku toho bude mít nižší příjmy i Vinařský fond," řekl jihomoravský hejtman Michal Hašek.

Kraj od roku 2005 vložil do Vinařského fondu celkem 28,7 milionu korun. Nejvyšší částku, osm milionů, vyčlenil v roce 2009. Navýšení dotace tehdy mělo pomoci moravským vinařům vyrovnat se s hospodářskou krizí.

Rada kraje dnes schválila také dotační program Podpora vinařství a vinohradnictví pro rok 2011. Program obsahuje tři dotační tituly. Chce podpořit tradiční vinařské akce místního nebo regionálního významu nebo přispět na vybavení informačních středisek a propagaci. Také třetí dotační titul je zaměřen na propagaci vinařství formou webových stránek, softwarových aplikací nebo pořádání kampaní.


Zdroj: ČTK, 4. 2. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 20:29