Agris.cz - agrární portál

Agrofert může převzít Agro Jevišovice

21. 2. 2011 | Euro

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže prvostupňovým rozhodnutím povolil firmě Navos ze skupiny Agrofert převzít společnost Citonice Agro. „Posuzované propojení nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, a to zejména vzhledem k nízkému nárůstu tržních podílů spojujících se stran,“ konstatoval antimonopolní úřad.

Společnost Navos náleží do skupiny Agrofert Holding, která podniká v řadě oblastí zemědělství, potravinářského a chemického průmyslu. Citonice Agro je mateřskou společností několika firem, zejména pak Agra Jevišovice, podnikajících především v oblasti zemědělské prvovýroby.

„Na posuzovaných relevantních trzích, tedy prodeji obilovin, olejnin, krmných směsí, skladování rostlinných komodit, chovu a prodeji jatečních vepřů a velkoobchodním prodeji nezpracovaného mléka, bude nárůst tržního podílu skupiny Agrofert v důsledku spojení minimální a i nadále bude zachována konkurence dalších prvovýrobců,“ upřesnil ÚOHS.


Zdroj: Euro, 21. 2. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 07.05.2024 07:26