Agris.cz - agrární portál

Do Madety se jihočeské mléko nevrátí

24. 2. 2011 | Euro

Na dalších sedm let se zavázalo Mlékařské a hospodářské družstvo Jih z Tábora k tomu, že bude syrové mléko prodávat mlékárně Goldsteig v bavorském Chamu. Serveru Euro.cz to potvrdil místopředseda družstva Zdeněk Houška. „Denně nyní dodáváme do Chamu 330 tisíc litrů, což je asi třetina z našeho denního nákupu,“ vyčísluje.

„Díky vyšším platbám z Německa měli naši členové na litru vloni asi o čtyřicet haléřů víc v porovnání s celostátním průměrem. Oproti Madetě to bylo šedesát haléřů navrch, a takové peníze jsou znát,“ pochvaluje si Houška.

Mlékařské družstvo vozí surovinu do Goldsteigu již od vstupu země do Evropské unie v roce 2004. Madetě, dříve rozhodujícímu odběrateli, prodává kolem 35 procent z množství, které členové družstva Jih denně soustředí.

Družstvo Jih omezovalo v minulých letech dodávky mléka do Madety postupně. Naposledy loni v dubnu jí odebralo 200 tisíc litrů denně, protože se s mlékárnou nedohodlo na nastavení ceny na další období.


Zdroj: Euro, 24. 2. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 08:08