Označování původu vepřového masa
3. 3. 2011 | ÚZEI, Agronavigator.cz
Do budoucna by mělo být označeno údaji o původu maso vepřové, drůbeží a jehněčí.
Je stále pravděpodobnější, že bude muset být v budoucnu vepřové, drůbeží a jehněčí maso povinně označeno informacemi o jeho původu. Na tomto bodu se shodli ministři zemědělství členských zemí EU. Jak přesně bude nutné původ doložit, je ale zatím otevřené.
Německá ministryně zemědělství Ilse Aigner se chce proto zasadit o to, že nedojde ke zjednodušení údajů pouze na místo balení. Kritické hlasy se nyní ozvaly z Federace potravinářského práva a potravinářských věd (BLL). „Kde je to proveditelné nebo smysluplné, uvádějí výrobci dobrovolně informace o původu potravin již dnes“, uvedl generální ředitel prof. Matthias Horst. Neexistuje žádné praktické řešení pro označení původu produktů, které vznikají smísením z různých zdrojů. Proto profesor Horst požaduje posouzení dopadů navrhovaných opatření. (AgE).
Herkunftsangabe bei Schweinefleisch kommt
[2011-03-01], www.topagrar.com
Zdroj: ÚZEI, Agronavigator.cz, 3. 3. 2011
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.12.2025 21:16
