Agris.cz - agrární portál

Hamé dál bojuje proti napodobování své značky v Rusku

4. 3. 2011 | novinky.cz

„Ruzkom se snažil využít velmi vysoké známosti paštik Hamé a jejich oblíbenosti ruskými spotřebiteli tím, že využil velmi podobné logo a design a začal své vzhledově snadno zaměnitelné výrobky distribuovat na ruském trhu,“ doplnila Mitáčková.

První kolo soudního řízení dalo sice zapravdu společnosti Ruzkom, v následujícím soudním řízení však soud zrušil rozhodnutí nižší instance a vrátil věc k opětovnému projednání.

Podle Mitáčkové se už začaly kromě Ruzkomu i některé další ruské firmy design paštik Hamé kopírovat. Problém spočívá v podobě loga Hamé a ruského Naše. Hamé za domnělé zneužívání a plagiátorství požaduje finanční kompenzaci.

Společnost Hamé na ruském trhu působí již od poloviny 90. let minulého století. V roce 2004 zde otevřela nový výrobní závod ve městě Vladimiru, zhruba 200 km od Moskvy. V tomto závodě vyrábí paštiky, kečupy a kojenecké masozeleninové výživy. V roce 2010 dosáhlo Hamé v Rusku tržeb v hodnotě 815 miliónů rublů (asi 497 miliónů korun).


Zdroj: novinky.cz, 4. 3. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 07.05.2024 23:13