Agris.cz - agrární portál

Nové kontrakty pro období po zániku mléčných kvót

9. 3. 2011 | ÚZEI, Agronavigator.cz

Po skončení platnosti stávajících mléčných kvót bude nutné uzavřít mezi mlékárnami a prvovýrobci mléka nové smlouvy.

Producenti mléka a mlékárny v německé spolkové zemi Braniborsko by se chtěli s předstihem připravit na okamžik skončení platnosti mléčných kvót a domluvit se na podobě nových kontraktů. Jak nedávno uvedl státní tajemník Rainer Bretschneider z postupimského ministerstva zemědělství, představují vysoké ceny mléka z roku 2007 a naopak jejich výrazný propad v roce 2009 zároveň jak naději, tak ale také riziko pro globální agrární trhy. Pokles cen v roce 2009 dal jasně najevo, že vývoj na světových trzích působí bezprostředně na trh s mlékem a mléčnými výrobky v Evropské unii.

Bretschneider se vyslovil pro fungující záchrannou síť k podpoře sektoru pro případ výskytu extrémních krizí včetně orientace na trh. Stávající systém veřejné podpory a privátního skladování se v období mléčné krize osvědčil. Měl by být proto zachován i do budoucna. (AgE)

Neue Verträge für die Zeit nach der Milchquote

[2011-03-08], www.topagrar.com


Zdroj: ÚZEI, Agronavigator.cz, 9. 3. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 08.05.2024 21:04