Agris.cz - agrární portál

Britové agitují pro bio

16. 3. 2011 | ÚZEI, Agronavigator.cz

Ve Velké Británii probíhá marketingová kampaň na podporu spotřeby ekologických produktů.

Biobranže ve Velké Británii se proti poklesu spotřeby ekologických potravin brání marketingovou kampaní v hodnotě zhruba 2,4 mil. EUR. V souvislosti s hospodářskou krizí klesla v roce 2009 spotřeba bioproduktů na ostrově téměř o 13 procent. V konzumaci ekologických potravin jsou Britové ve srovnání s jinými evropskými zeměmi pozadu. Němečtí spotřebitelé utratí za bioprodukty na osobu zhruba dvakrát více peněz než Britové. Ekologicky obhospodařované plochy ve Velké Británii však intenzivně narůstají.

Cílem kampaně s mottem „Proč mám rád bio“ není změnit nebo vychovat spotřebitele v ryzího biozákazníka. Organizátoři, Organic Trade Board (OTB), spíše doufají, že průměrného spotřebitele motivují k častějšímu nákupu ekologických produktů. Kampaň, založená na tři roky, je financována z poloviny firmami z biosektoru a z poloviny Evropskou unií. Jsou plánovány akce na sociálních sítích, ale i tiskové zprávy a televizní reklamy.

DLZ Agrarmagazin, 2011, č. 2, s. 13

http://www.nzpk.cz/objednavka-reprograficke-sluzby/


Zdroj: ÚZEI, Agronavigator.cz, 16. 3. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 07.05.2024 14:36