Agris.cz - agrární portál

Lesy ČR se důrazně ohrazují

17. 3. 2011 | Euro

Státní podnik Lesy ČR se ohradil proti tvrzením mediálního zástupce společnosti The Washington Investment Company, jehož vyjádření Euro.cz v úterý zveřejnilo. Jedná se o případnou arbitráž proti České republice jako zřizovateli Lesů ČR, v níž WIC požaduje přes 200 milionů korun za nevypořádané dodávky informačních technologií.

„Lesy ČR nikdy neuznaly platnost smlouvy se společností Aventic International na plnění ve výši zhruba 150 milionů korun. Platnost této smlouvy před policií popřel i Jan Dvořáček, dnes zmocněnec společnosti WIC, který v té době jednal jménem společnosti Aventic International,“ sdělil mluvčí LČR Zbyněk Boublík.

Lesy ČR se snaží prokázat, že dodavatelská firma Aventic International v inkriminované době nepatřila investorskému fondu WIC, který se nyní snaží vymoci dlužnou částku. Fond ale již několikrát avizoval, že je připraven obrátit se na mezinárodní arbitráž v souladu s česko-americkou smlouvou o ochraně investic.

„Společnost WIC neprokázala žádný ze svých údajných nároků vůči Lesům ČR, s právním zástupcem Lesů ČR po řadu měsíců nekomunikovala a ani přes opakované výzvy nepředložila od 2. prosince 2010 žádné důkazy k prokázání svých tvrzení,“ doplnil Boublík.

Lesy ČR tak znovu opakují, že nebyly nikdy v minulosti v žádném smluvním vztahu se společností WIC ani společností, v níž by měla společnost WIC v té době, tedy v roce 2007, podle obchodního rejstříku podíl.

Celou záležitost nyní posuzuje ministerstvo financí, na které se americký fond WIC spravující peníze švýcarských investorů se svými nároky obrátil.


Zdroj: Euro, 17. 3. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 01:25