Agris.cz - agrární portál

Koexistence GM, konvenční a bio-kukuřice

18. 3. 2011 | ÚZEI, Agronavigator.cz

Evropský úřad pro koexistenci (The European Coexistence Bureau, ECoB) zřídily společně dvě GŘ Evropské komise: GŔ pro zemědělství a rozvoj venkova a Společné výzkumné středisko EU (JRC). ECoB funguje při Institutu pro prospektivní technologické studie (IPTS), který je jedním ze sedmi institutů JRC.

ECoB organizuje výměnu technicko-vědeckých informací o nejlepších zemědělských praktikách řízení pro koexistenci geneticky modifikovaných (GM) a konvenčních plodin. ECoB vytváří odsouhlasené směrnice zaměřené na specifické plodiny, které se týkají koexistenčních opatření.

ECoB vydal příručku (viz příloha), která se týká nejlepších praktik pro koexistenci GM plodin s plodinami z konvenčního a ekologického způsobu hospodaření a to se zaměřením na produkci kukuřice.

Příloha: ECoB: Best Practice Documents for coexistence of genetically modified crops with conventional and organic farming.1. Maize crop production (pdf, 1,72 MB, 72 stran)


Zdroj: ÚZEI, Agronavigator.cz, 18. 3. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 19:40