Agris.cz - agrární portál

Nejlepší vinařskou společností ČR je firma Bohemia Sekt

18. 3. 2011 | FinančníNoviny.cz

Vítězem druhého ročníku soutěže Vinařství roku se dnes stala společnost Bohemia Sekt, která je největším českým výrobcem vína. Výsledky soutěže Vinařství roku 2010 byly dnes večer vyhlášeny v pražské Lucerně. Do letošního finále postoupilo šest účastníků soutěže, a to Bohemia Sekt, Moravíno a Znovín Znojmo a vinaři František Mádl, Vladimír Tetur a Josef Valihrach.

Vítězná společnost Bohemia Sekt získala originální bronzovou plaketu a bude uvedena do Síně slávy vinařství ČR zřizované v Národním vinařském centru ve Valticích. Titul může neomezeně dlouho užívat pro své marketingové účely, bude však muset uvádět, v jakém roce ocenění získala.

Vinařství roku se odlišuje od dosavadních soutěží v zemi, při nichž mezi sebou většinou jednorázově zápolí jednotlivými výrobci vybraná vína. Při soutěži je totiž posuzována celoroční práce podniku, který je navíc hodnocen podle řady kritérií.

"Naší snahou je ocenit skutečně nejlepší vinařství v České republice, což dosud žádná jiná vinařská soutěž neumožňovala. Že jdeme správným směrem, nám potvrdily pozitivní reakce nejen mnohých vinařů, ale i odborníků a veřejnosti," uvedl tajemník Svazu vinařů ČR Martin Půček.

Po prvním ročníku slavnostního udělení titulu Vinařství roku prošla soutěž několika změnami. Nová pravidla dávají větší šance uspět vícero zúčastněným společnostem a myslí také na veřejnost. "Počet finalistů jsme rozšířili na šest - na tři zástupce právnických osob a tři zástupce osob fyzických," uvedl Půček. Nově mohla finalistům posílat hlasy i veřejnost.

V rámci slavnostního večera dnes byla představena stovka nejlepších vín letošního ročníku Salonu vín České republiky. Salon vín ve Valticích na Břeclavsku od roku 2000 provozuje Národní vinařské centrum, které každoročně vybírá stovku nejlepších vín z celé země.

V prvním ročníku soutěže Vinařství roku zvítězila společnost Vinselekt Michlovský.


Zdroj: FinančníNoviny.cz, 18. 3. 2011





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 16:39